ΚΕΦΑΛΑΙΟ10 : ΝΙΝΕΤ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ  10  :  ΝΙΝΕΤ





Σενεγάλη - Παρίσι - Ελλάδα :

"...Εκεί δεν έχουν βάρκες οι μαύροι, έχουν πιρόγες με κάτι κουπιά δύο μέτρα. Στη Σενεγάλη τρώνε καρύδες, πίνουν το γάλα τους, και ξεδιψάνε. Η γιαγιά κάθε μέρα αγοράζει από τους μαύρους ψαράδες αστακούς και από την αγορά αγοράζει μπανάνες... " 

"... κι εκεί που μένει η γιαγιά μου δεν έχει κροκόδειλους μόνο κατι καβουράκια , μιλούνια καβουράκια, που βγαίνου από τη θάλασσα κι ανεβαίνουν στο σπίτι! ..."

"... Εδώ μένει η Νινέτ, στο σπίτι της γιαγιάς..."

"... Η γιαγιά μου είναι μια όμορφη γιαγιά ..."



💥💥💥 Έχετε αναμνήσεις από γιαγιά, παππού, μαμά, μπαμπά να σας λένε "αληθινά παραμύθια" της οικογένειά σας; Γράψε μας ένα "αληθινό παραμύθι" της οικογένειάς σου.

💥💥💥 Στην οικογενειακή κρίση που ξέσπασε λόγω του επικείμενου γάμου της Νινέτ ποια θεση θα παίρνατε του μπαμπά ή της μαμάς της Νινέτ;

💥💥💥 Στον καβγά μεταξύ Όλγας και Άλκης για το χρώμα και την κοινωνική θέση του γαμπρού της Νινέτ ποια από τις δύο υποστηρίζετε;

💥💥💥 Ποια φαντάζεστε ότι θα ήταν η αντίδραση της κυρίας Ερασμίας, όταν έμαθε ότι ο αρραβωνιαστικός της αδερφής της Ζόρζ είναι "...μαύρος. Κατάμαυρος" ;
Πιστεύετε ότι τα κορίτσια γνώριζαν την αντίδρασή της και γι αυτό την προκάλεσαν;

Σχόλια

  1. Πότε θα φτάσουμε σ'αυτό το κεφάλαιο κυρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την λογομαχία του πατέρα και της μητέρας της Ζωρζ, όσον αφορά τον αρραβώνα της Νινέτ, πιστεύω πως οι περισσότεροι από εμάς θα έπαιρναν το μέρος της κ.Έμμα. Προσωπικά, υποστηρίζω την απόφαση της κ.Έμμα διότι η αγάπη είναι και θα είναι για πάντα τυφλή καθώς αψηφά εθνικότητα και θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " η αγάπη είναι και θα είναι για πάντα τυφλή" μου αρέσει αυτή η άποψη :)
      εγω επηρεασμένη από την ενασχόλησή μας με τον "Ερωτόκριτο¨πέρυσι θα πρόσθετα ότι εκτός από εθνικότητα και θρησκεία θα πρόσθετα ότι η αγάπη αψηφά και τις κοινωνικές ανισότητες.

      Διαγραφή
  3. Στον καβγα μεταξυ Ολγας και Αλκης υποστηριζω την Αλκη παρολο τα ρατσιστικα και συντηρητικα στερεοτυπα της εποχης σεβεται και υποστηριζει την αποφαση της Νινετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι, αν και στην αρχή της κουβέντας επειδή είναι πειραχτήρι, έκανε κάποια ρατσιστικά σχόλια για να πειράξει τη Ζωρζ, στην κρίσιμη στιγμή όμως όταν η κουβέντα πήρε σοβαρή στροφή υπερασπίστηκε τις αξίες της με επιχειρήματα ...στην αρχή , μετά...επικράτησε η εφηβική ορμητικότητα :)

      Διαγραφή
  4. ΕΙΡΗΝΗ,Β3: εγώ θεωρώ σωστή την άποψη της Άλκης, διότι υποστηρίζειι τον Πολ Ρος. Αυτη η θέση της μας δείχνει ΄΄οτι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι χωρίς φυλετικές διακρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΡΗΝΗ Β3¨:Σήμερα υπάρχουν διάφοροι τρόποι επικοινωνίας .Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο (σταθερό-κινητό) με (sms) μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου. με viber , instagram , e-mail και με skype. Συνήθως τα παιδιά προτιμούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στεφανος Παπαδοπουλος
    Προσωπικα στον καυγα θα παρω το μερος της μητερας.Οπως αναφερεται και στο κειμενο ολους μας έπλασε ο θεος ετσι ολοι μας εχουμε ισα δικαιωματα και ισες υποχρεώσεις.Απο τον καυγα αυτον καταλαβαινουμε επίσης πως ο ρατσισμός και τα "κακα" στερεότυπα προς τους νεγρους υπήρχαν στην ελλαδα απο την εποχη των παππούδων μας και παραμενουν μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναμεσα στον καυγα πατερα και μητερας θα επαιρνα το μερος της μητερας. Διοτι μεσα στο κειμενο αναφερεται πως ο θεος μας επλασε για να εχουμε ολοι τα ιδια δηκαιωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικα με την τεταρτη ερωτηση,κατα τη γνωμη μου η κυρια Ερασμια οταν ακουσε πως ο αρραβονιαστικος της αδερφης της Ζορζς ηταν Σενεγαλεζος, η αντιδραση της θα ηταν ακριβως ιδια με της Ολγας,διοτι εκεινα τα χρονια οι ανθρωποι υποτιμουσαν παρα πολυ τους μαυρους απο τον αθλοιο τροπο ζωης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις